Je jaarlijkse MBK bijscholingsdag kan ook gewoon leuk & leerzaam zijn!

Iedereen, of je nu BIG geregistreerd bent of ex-BIG’ger bent, of ingeschreven staat in het abituriënten register, iedereen moet nu jaarlijks zijn Medische Basis Kennis bijscholen. Dat kan saai en belastend zijn, je kunt er ook een feestje van maken.

TCMA heeft een nascholingsprogramma samengesteld dat voldoet aan alle eisen ėn waar je voor je plezier naar toe gaat! Vorig jaar hebben we een bijzonder programma gedraaid, dat unaniem door de cursisten enthousiast werd ontvangen. Geroemd werden de boeiende sprekers en hun dito onderwerpen, de prettige ambiance en de ontspannen sfeer. Alle cursisten vonden onze aanpak met kop en schouders boven die van andere aanbieders uitsteken. Daar doen we het voor!

Alle bijscholingen worden gegeven in hotel Mitland, Arienslaan 1 te Utrecht, van 14-20.30 uur.

Kosten: € 120 per dag.
Voor € 15 kan in de pauze (17-18u) gebruik worden gemaakt van een maaltijdarrangement (soep met stokbrood en een saladebuffet).

Inschrijven kan via info@tcma.nl.

Bijzondere onderwerpen door bijzondere mensen, bijscholen op een leuke manier. We zijn blij dit in het najaar weer te mogen presenteren.

Dit alles is om ons jubileumcongres van 24 maart 2018 heen geprogrammeerd, waar we overigens ook een inspirerend programma voor hebben!

Hou de website in de gaten voor nieuwe informatie over het congres, en meld je aan via info@tcma.nl.

Ons nieuwe programma is al even aantrekkelijk en ziet er als volgt uit:

Vrijdag 27-10-2017
cardiologie (Hartritmestoornissen) door Carel de Cock, ooit algemeen internist en daarna, toen hij besloten had zijn hart -het hart-, te volgen, cardioloog in het VU Medisch Centrum te Amsterdam.
Naast zijn werk als cardioloog geeft Carel op internationaal niveau onderwijs en lezingen.

Vrijdag 10-11-2017
kindergeneeskunde door Nielske Weggelaar, kinderarts. Zij werkt in het Waterlandziekenhuis in Purmerend en haar onderwerp gaat over MDL klachten bij kinderen. Nielske is zeer bedreven in Latijnse dansen en zo swingend en boeiend zijn ook haar presentaties. Beslist een aanrader!
Vrijdag 10-11-2017 Karel Jan Tusenius, internist. Onderwerp darmklachten, te denken valt aan prikkelbaar darmsyndroom, colitis ulcerosa, Crohn. “Ik vind het prettig om mensen met een gecompliceerd probleem op mijn vakgebied zo snel en makkelijk mogelijk te kunnen helpen.”

Vrijdag 15-12-2017 het darmmicrobioom’ en ‘Huidinfecties- bacterie, schimmel, virus of zelfs parasiet?’ De laatste inclusief handen hygiëne. Door Thecla Hekker.

Thecla is arts-microbioloog, onderwijscoördinator afdeling MMI, cursuscoördinator bachelor geneeskunde cursus. Thecla is specialist sinds 1989 en werkt sinds 1985 bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Na haar muziek- en geneeskundestudies heeft zij zich gespecialiseerd tot arts-microbioloog. In haar vakgebied heeft zij zich daarna verder bekwaamd in bacteriologie, met name antibiotica en antimicrobiële resistentie en lichaamseigen microbioom (normale flora), met name darmen en vagina.

Recensies

 • Ik had hoge verwachtingen en tot dusver ben ik niet teleurgesteld. Een onvergetelijk leerzame ervaring. Met begeleiders die een schat aan informatie overdragen, vanuit jaren ervaring.

  Helen Langeveld Studente 3e jaar
 • “Leerzame praktijklessen met goede begeleiding en ondanks dat we een flinke groep zijn, uitstekend georganiseerd. Stages in kleine setting met intensieve begeleiding.”

  Dory van Zalen Derdejaars student
 • De TCMA heb ik ervaren als een warm nest. Met hart en ziel doen ze er alles aan om je een goede acupuncturist te maken.

  Patricia Smits Afgestudeerd 2014
 • “TCMA is een zeer professionele en efficiënt organisatie en biedt een opleiding van hoog niveau. Studenten worden met hartelijkheid ontvangen en op een persoonlijke manier begeleid. De colleges worden altijd zorgvuldig voorbereid en gegeven door enthousiaste, bekwame en betrokken docenten. Er is een perfecte balans tussen theorie en praktijk. De locatie van de colleges en van de stages is ook zeer prettig. Ik raad TCMA zonder twijfel aan.”

  Isabelle Gex Afgestudeerd in 2013