Je jaarlijkse MBK bijscholingsdag kan ook gewoon leuk & leerzaam zijn!

Iedereen, of je nu BIG geregistreerd bent of ex-BIG’ger bent, of ingeschreven staat in het abituriënten register, iedereen moet nu jaarlijks zijn Medische Basis Kennis bijscholen. Dat kan saai en belastend zijn, je kunt er ook een feestje van maken.

MBK-opplus programma

In samenwerking met de NVA heeft de TCMA een MBK-opplus programma samengesteld, waarmee je punten kunt vergaren om lid te worden van de NVA, ook zonder (para-)medische vooropleiding.

Je kunt direct lid worden en hebt dan drie jaar de tijd om je ECT’s aan te vullen tot 65. Ook tellen deze dagen als verplichte MBK-nascholingspunten. Twee vliegen in één klap! Dus als je al lid bent van de NVA, kun je een dag uit dit programma kiezen voor je jaarlijkse MBK opplus dag.

De TCMA heeft een onweerstaanbaar programma georganiseerd, waar je gewoon voor je plezier naar toe gaat. Alle bijeenkomsten zijn op vrijdagen van 14u-20.30u in Hotel Mitland, Utrecht. www.mitland.nl.

Programma TCMA MBK nascholingen en MW-C dagen, binnenkort volgen er nog een aantal dagen in de MW-C dagen. Kosten zijn € 110 per dag. Inschrijven kan via info@tcma.nl en/of via dit inschrijfformulier.


Vrijdag
21 september ‘18
14.00-20.30: Categorie: MW-inhoudelijk
Angina pectoris & cardiomyopathie;
Carel de Cock, cardioloog in VU Medisch Centrum, Amsterdam

 

Vrijdag 19 oktober ‘18
14.00-17.00,: Categorie: MW-inhoudelijk
Het herkennen van psychiatrische beelden; rode vlaggen: wanneer stuur je iemand naar de psychiater/ crisisdienst/huisarts? Interventie; gedragsregels, hoe ga je om met de patiënt – do’s en don’ts Medicatie;
Duuk Sierink, psychiater Tergooi Ziekenhuis Blaricum

17.45–20.30, Categorie: MW-inhoudelijk
Tussen de regels lezen. Over dat wat er niet gezegd wordt vóór, tijdens en na het therapeutische contact. Non-verbale signalen, overdracht, tegenoverdracht;
Willy Bakers, psycholoog, trainer/coach

 

Vrijdag 2 november ‘18
14.00-17.00, Categorie: MW-inhoudelijk
Veel voorkomende beelden bij kinderen, o.a. ADHD;
Nielske Weggelaar, kinderarts in Waterland Ziekenhuis Purmerend

17.45 – 20.30, Categorie:  MW-inhoudelijk
Schildklieraandoeningen, Diabetes;
Karel Jan Tussenius, internist DC-kliniek Amsterdam

 

 Vrijdag 16 november ‘18
14.00-17.00, Categorie: MW-inhoudelijk
Verschillen tussen diagnostiek en classificatie, Psychosomatiek, Verslavingsproblematiek, Angststoornissen, PTSS, depressie, psychose, bipolaire stoornis;
Duuk Sierink, psychiater Tergooi Ziekenhuis Blaricum

 17.45 – 20.30, Categorie: MW-inhoudelijk
Rode vlaggen in de herhaling! ;
Griet Spiessens, SEH arts Reinier de Graaf gasthuis, Delft

 

Vrijdag 21 december ‘18
14.00-20.30, Categorie: MW-inhoudelijk
Darm- en vaginaal microbioom (nieuwe ontwikkelingen), immuunsysteem, hygiëne, antibiotica en resistentie, de invloed van voeding op de weerstand;
Thecla Hekker, arts-microbioloog in VU Medisch Centrum

 

Vrijdag 8 februari ’19
14.00-20.30, MW-C
Verwerven van relevante wetenschappelijke Informatie;
Johanna Biemans, Msc, acupuncturist, fysiotherapeut.

 

vrijdag 8 maart – 29 maart & 12 april ’19
Alleen inschrijving voor gehele blok van 3 dagen

14.00-20.30, MW-C:
Intervisie;
Willy Bakers, psycholoog, trainer/coach
ondersteund door Tileke Bos, Katinka van Duijn & Marijke Pfeiffer

Recensies

 • Ik had hoge verwachtingen en tot dusver ben ik niet teleurgesteld. Een onvergetelijk leerzame ervaring. Met begeleiders die een schat aan informatie overdragen, vanuit jaren ervaring.

  Helen Langeveld Studente 3e jaar
 • “Leerzame praktijklessen met goede begeleiding en ondanks dat we een flinke groep zijn, uitstekend georganiseerd. Stages in kleine setting met intensieve begeleiding.”

  Dory van Zalen Derdejaars student
 • De TCMA heb ik ervaren als een warm nest. Met hart en ziel doen ze er alles aan om je een goede acupuncturist te maken.

  Patricia Smits Afgestudeerd 2014
 • “TCMA is een zeer professionele en efficiënt organisatie en biedt een opleiding van hoog niveau. Studenten worden met hartelijkheid ontvangen en op een persoonlijke manier begeleid. De colleges worden altijd zorgvuldig voorbereid en gegeven door enthousiaste, bekwame en betrokken docenten. Er is een perfecte balans tussen theorie en praktijk. De locatie van de colleges en van de stages is ook zeer prettig. Ik raad TCMA zonder twijfel aan.”

  Isabelle Gex Afgestudeerd in 2013