Je jaarlijkse Westers medische nascholing kan ook gewoon leuk & leerzaam zijn!

Iedereen, of je nu BIG geregistreerd bent of ex-BIG’ger bent, of ingeschreven staat in het abituriënten register, moet nu jaarlijks zijn Westers medische kennis bijscholen. Dat kan saai en belastend zijn, je kunt er ook een feestje van maken.

MBK-opplus programma

In samenwerking met de NVA heeft de TCMA een MBK-opplus programma samengesteld, waarmee je punten kunt vergaren om lid te worden van de NVA, ook zonder (para-)medische vooropleiding.

Je kunt direct lid worden en hebt dan drie jaar de tijd om je EC’s aan te vullen tot 65. Ook tellen deze dagen als verplichte MW-nascholingspunten. Dus als je al lid bent van de NVA, kun je een dag uit dit programma kiezen voor je jaarlijkse MW-nascholingsdag.

De TCMA heeft een onweerstaanbaar programma georganiseerd, waar je voor je plezier naar toe gaat. Alle bijeenkomsten zijn op vrijdagen van 14u-20.30u in Hotel Mitland, Utrecht. www.mitland.nl. Hieronder alvast de voor nu geplande data najaar 2019.

Kosten € 110 per dag.

Waardering 2 EC per dag. Accreditatie voor alle dagen door NVA

Inschrijven kan via tcma@tcma.nl en/of via dit inschrijfformulier

 


Vrijdag 20 september & 11 oktober & 1 november ’19  | 14.00-20.00 ~ MW-C

Willem Pinksterboer & Sander van Hesteren.

De acupuncturist als counselor | Driedaagse, kosten € 330

De acupuncturist als counselor

“Niets is zichtbaarder dan het verborgene, en niets is duidelijker dan het subtiele”  – Confucius –

Docenten:
Sander van Hesteren (counselor, trainer, bioloog)
Willem Pinksterboer (acupuncturist)

Deze driedaagse nascholing biedt deelnemers de gelegenheid tot een diepgaande herbezinning op hun therapeutische rol als acupuncturist. Belangrijke vragen waar een antwoord op wordt gezocht zijn:

 • Welke rol speelt Qi in de therapeutische relatie?
 • Hoe kunnen we met behulp van het gesprek en aandacht de bewegingen van Qi en de balans van yin en yang beïnvloeden?
 • Hoe kunnen we de regie van de patiënten in het genezingsproces versterken teneinde krachtiger en duurzamer genezing te bereiken?

 

Om antwoord te vinden op deze vragen worden bruggen geslagen tussen oosters en westers denken, waardoor het persoonlijke begrip van belangrijke concepten zoals bijvoorbeeld Qi, intuïtie en holisme vernieuwd en verdiept worden. Deze filosofische concepten geven richting, inzicht en inspiratie maar de motor achter het leerproces zijn de actieve werkvormen. Deze zorgen voor de ervaringskennis en het persoonlijke inzicht die nodig zijn om onze rol als therapeut daadwerkelijk te verdiepen.


 

Accreditatie voor categorie WM-C is aangevraagd bij NVA en Zhong.

Recensies

 • "TCMA: in een heel fijne sfeer met veel persoonlijke aandacht een opleiding volgen"

  Alice Becker, student eerste jaar
 • "Ik had hoge verwachtingen en tot dusver ben ik niet teleurgesteld. Een onvergetelijk leerzame ervaring. Met begeleiders die een schat aan informatie overdragen, vanuit jaren ervaring."

  Helen Langeveld
 • “Leerzame praktijklessen met goede begeleiding en ondanks dat we een flinke groep zijn, uitstekend georganiseerd. Stages in kleine setting met intensieve begeleiding.”

  Dory van Zalen
 • "De TCMA heb ik ervaren als een warm nest. Met hart en ziel doen ze er alles aan om je een goede acupuncturist te maken."

  Patricia Smits
 • “TCMA is een zeer professionele en efficiënt organisatie en biedt een opleiding van hoog niveau. Studenten worden met hartelijkheid ontvangen en op een persoonlijke manier begeleid. De colleges worden altijd zorgvuldig voorbereid en gegeven door enthousiaste, bekwame en betrokken docenten. Er is een perfecte balans tussen theorie en praktijk. De locatie van de colleges en van de stages is ook zeer prettig. Ik raad TCMA zonder twijfel aan.”

  Isabelle Gex