fbpx

Medisch Westerse nascholingen/MBK opplus

Iedereen, of je nu BIG geregistreerd bent of ex-BIG’ger bent, of ingeschreven staat in het abituriënten register, moet jaarlijks zijn Westers medische kennis nascholen. Dat kan saai en belastend zijn, je kunt er ook een feestje van maken.

De TCMA biedt hiervoor een programma aan dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De recensies zijn zonder uitzondering lovend, zowel wat betreft de professionele inhoud als de organisatie en de sfeer. We zetten medisch specialisten in die niet alleen uitblinken op hun vakgebied maar ook nog eens meeslepend kunnen lesgeven.

Programma najaar 2019

De TCMA heeft voor het najaar van 2019 weer een onweerstaanbaar programma georganiseerd, waar je gewoon voor je plezier naar toe gaat. Alle bijeenkomsten zijn op vrijdagen van 12.00-18.30 uur.

Categorie WM-B 2 EC per dag

  • 27 september  12.00-18.30 uur – Carel de Cock, cardioloog: Hartfalen, vallen & opstaan
  • 8 november 12.00-18.30 uur –  Jan Martijn Oosterveen, huisarts: de kracht van plantaardige voeding bij het voorkomen en behandelen van chronische ziekten
  • 29 november 12.00-15.00 uur – Nielske Weggelaar, kinderarts: Somatisch Onbegrepen Klachten (SOLK) bij kinderen
  • 29 november 15.30-18.30 uur – Jan Martijn Oosterveen, huisarts: de invloed van vasten op de gezondheid
  • 13 december 12.00-15.00 uur – Frank van Hellemondt en Robbart van Linschoten, sportartsen: Sporten op het randje en erover – de meest voorkomende sportblessures en hun behandeling.
  • 13 december 15.30-18.30 – Duuk Sierink, psychiater: Depressie, bipolariteit, suïcide.

Categorie WM-C 2 EC per dag

 

Alle bijeenkomsten zijn op vrijdagen in Hotel Mitland, Utrecht. www.mitland.nl.

Kosten: € 120 per dag
Alumni: € 110 per dag, lid TCM-Community: € 100 per dag.

Waardering: 2 EC per dag

Inschrijven kan via tcma@tcma.nl.

Klik hier voor het inschrijfformulier voor het nascholingsprogramma

 

 

Belangrijk nieuws voor acupuncturisten met een MBK-opleiding

De NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) was tot voor kort alleen toegankelijk voor (para-)medici. Nu is het mogelijk om lid te worden van de NVA als je het bezit van een MBK-diploma van 65 EC (40+25 EC).

Voor de benodigde extra 25 EC kun je bij het Medisch westers nascholingsprogramma van de TCMA terecht. Elke dag telt voor 2 EC.

Je hebt na afstuderen drie jaar de tijd om die 25 EC te halen. Je kunt je dus al direct na afronding van je acupunctuur opleiding aanmelden als NVA-lid. In de drie daaropvolgende jaren kun je dan de benodigde 25 EC vergaren. Geen zware opgave want het programma is gevarieerd en razend interessant.

Extra voordeel: die dagen tellen meteen mee als verplichte Westers medische nascholing voor NVA-leden. Twee vliegen in één klap.

Kijk voor de toelatingsvoorwaarden tot de NVA met een MBK-diploma ook op www.acupunctuur.nl