TCM is een vak dat je pas echt leert in de praktijk. Dat is dan ook precies de reden om voor TCMA te kiezen. Geen enkel ander instituut in Nederland besteedt daar zoveel aandacht aan en heeft zo’n degelijk en goed georganiseerd stageprogramma.

Persoonlijke begeleiding
Op TCMA kom je vanaf dag 1 in aanraking met de praktijk. Je wordt voortdurend en intensief begeleid door docenten: tijdens praktijklessen is er gemiddeld 1 docent op 7 tot 8 leerlingen. Veel persoonlijke aandacht dus. En veel gelegenheid om pols- en tongdiagnose te oefenen en je de kunst van het diagnosticeren eigen te maken.

Continu stage
In het eerste jaar draaien de praktijklessen vooral om puntlokalisatie. Daarnaast kun je in dat jaar ‘snuffelstages’ lopen bij een willekeurige acupunctuurpraktijk, maar ook als stagepatiënt tijdens een stageblok. Zo snijdt het mes aan twee kanten: je ziet hoe het er in de stage aan toe gaat en je krijgt een topbehandeling! Daarna ga je echt aan de bak en loop je in het eerste jaar al echt stage. Je kunt je voorkeur stage adres ter goedkeuring voorleggen aan de stagecoördinator.

In het tweede jaar loop je verschillende stages: zowel in de speciale stagekliniek(en) van TCMA als bij speciale stage-docenten van de TCMA. In het derde jaar loop je weer verschillende stages bij een van onze praktijkdocenten en in de stagekliniek. Je loopt zowel in het tweede als in het derde jaar altijd 3 volledige blokken van 3 dagen, aangevuld met 2 losse dagen. In elk stageblok begeleid je jouw eigen patiënt gedurende 3 behandelingen.

De stages zijn ingedeeld in blokken van drie dagen, op zaterdagen of donderdagen. In die drie dagen volg je voor zover mogelijk steeds dezelfde patiënten zodat je het effect van een behandeling kunt beoordelen. Ook leer je op die manier interventies plegen.
De studenten leveren zelf een patiënt uit eigen kring aan voor die drie dagen. In feite loop je dus tijdens de hele opleiding voortdurend stage. Ook zijn er het hele jaar door klinische lessen waarin je verschillende vaardigheden oefent.

Aan de stages zijn kosten verbonden: € 75 per dag. Voor vrijwel privé-les!

Meer mogelijkheden
Nog meer stages? Dat kan. Als het stageprogramma het toelaat kun je je aanmelden voor extra stagedagen in onze stagekliniek of bij sommige van onze stagedocenten. Ook zijn er mogelijkheden in het buitenland. TCMA gaat regelmatig naar China en heeft goede banden met het International Acupuncture Trainingscentre Beijing