HBO-didactisch geschoolde docenten

Kleine lesgroepen

Eigen Medische Basiskennis

Nr 1 in praktijk

Stage in eigen praktijken

Kruiden

Zoals elk acupunctuur punt invloed heeft op het evenwicht tussen yin en yang, zo heeft ook elk kruid invloed op je energie. Kruiden werken heel krachtig. Je neemt ze in de vorm van thee, poeder of tabletten. Daardoor hebben ze een direct effect op je interne systeem.

Intelligent systeem

Chinese kruiden worden bijna altijd gecombineerd in bepaalde samenstellingen. Het samenstellen van deze zogenaamde formules gaat volgens een traditie, die ongelooflijk intelligent en verfijnd is. Deze traditie omschrijft nauwkeurig de ‘energetiek’ van verschillende kruiden. Eigenschappen zoals verkoelend, verwarmend, kwalificaties van de smaak, de invloed op organen of meridianen zijn voor alle kruiden afzonderlijk beschreven.

Verdieping

Als je de basisopleiding aan TCMA hebt afgerond, is de 2-jarige kruidenopleiding een enorme verdieping. Je leert de werking van individuele kruiden en van de meest voorkomende formules kennen. Ook ontwikkel je de kunst om zelfstandig kruidenformules ‘op maat’ te maken. De kruidenopleiding betekent een geweldige uitbreiding van je kennis en je therapeutische arsenaal. Ook kun je je als herbalist laten inschrijven in het herbalisten register.