HBO-didactisch geschoolde docenten

Kleine lesgroepen

Eigen Medische Basiskennis

Nr 1 in praktijk

Stage in eigen praktijken

TCM Postgraduate

TCM-postgraduate is begin deze eeuw opgericht als nascholingsinstituut door Gerard Smienk en Marijke Pfeiffer. Beiden waren toen al geruime tijd werkzaam als docent bij zowel acupunctuur- als kruidenopleidingen. Nog geen jaar later sloegen zij de handen ineen met o.a. Tileke Bos en zag TCM Academie Nederland het levenslicht. TCMA verzorgde de basisopleiding en TCM-postgraduate bleef verantwoordelijk voor de nascholingen.
Vorig zomer is Gerard helaas overleden en hierna is besloten om de TCM-postgraduate activiteiten geleidelijk onder te brengen bij TCMA. Zie hiervoor agenda nascholingen.

In Memoriam 

Gerard Smienk, een icoon binnen de acupunctuurwereld is op 13 augustus ‘22 na een kort ziekbed overleden. Hij was ruim 40 jaar werkzaam als fysiotherapeut, acupuncturist, docent en bestuurder en zijn activiteiten vormden een rode draad door de vaderlandse acupunctuur geschiedenis.  

Begin deze eeuw startte hij het nascholingsinstituut TCM-postgraduate en een jaar later met o.a. Tileke Bos en Marijke Pfeiffer de TCM Academie Nederland. Ook hier was Gerard directeur en wist met zijn nuchterheid en no nonsens houding het bestuur zeer slagvaardig te houden en heeft mede geholpen het curriculum vorm te geven. Hij was de betrouwbare rots in de branding. Voor Gerard stond harmonie centraal, maar waar hij onrecht rook was hij onverzettelijk. 

Vorig jaar nam hij afscheid van TCMA om meer tijd door te kunnen brengen met o.a. zijn kleinkinderen en te reizen met zijn vrouw Mieke. Helaas heeft hij hier niet lang van kunnen genieten.  

De acupunctuurwereld is een markant figuur armer, de TCMA mist zijn oude kapitein en adviseur achter de schermen en zijn familie gaat verder zonder hun pater familias. Wij wensen hen veel sterkte.