Qi betekent energie. Gong staat voor ‘de kunst’ of ‘werken met’. Qi Gong is een bewegingstechniek die energie laat circuleren met oefeningen. Deze oefeningen komen voort uit de Taoïstische filosofie. Centraal thema in deze filosofie is de wetmatigheid dat de mens ondergeschikt is aan de allesomvattende natuurwetten van yin en yang.

Meester over je eigen energie
Qigong is een manier om yin en yang in jezelf in evenwicht te brengen. Op allerlei niveaus, zowel fysiek als emotioneel en mentaal. Als je moe of ziek bent, is Qigong een methode om aan te sterken en weer fit te worden. Als je gezond bent, is het een prettige manier om vitaal te blijven. Qigong kun je staand doen, maar ook zittend of liggend. Een bewuste ademhaling is cruciaal bij Qigong. Door de herhaling van zachte bewegingen die vertrekken vanuit jouw eigen stilte kun je de energie in je lichaam leren beheersen.

Qigong en TCMA
Zowel in het eerste als in het tweede jaar staat Qigong op het rooster. Deze praktijklessen laten je kennismaken met de basis van de Qi Gong. Buiten de reguliere lessen, zijn ook extra lessen Qigong ingepland. De lessen worden gegeven door Peter den Dekker, dé autoriteit in Nederland op het gebied van Qigong. Veel van zijn leerlingen zijn professionals op het gebied van muziek, dans en theater: ook zij varen wel bij deze eeuwenoude bewegingsleer.