HBO-didactisch geschoolde docenten

Kleine lesgroepen

Eigen Medische Basiskennis

Nr 1 in praktijk

Stage in eigen praktijken

Qi Gong

Qi betekent energie. Gong staat voor ‘de kunst’ of ‘werken met’. Qi gong is een bewegingstechniek die energie laat circuleren met oefeningen. Deze oefeningen komen voort uit de Taoïstische filosofie. Centraal thema in deze filosofie is de wetmatigheid dat de mens ondergeschikt is aan de allesomvattende natuurwetten van yin en yang.

Meester over je eigen energie

Qi gong is een manier om yin en yang in jezelf in evenwicht te brengen. Op allerlei niveaus, zowel fysiek als emotioneel en mentaal. Als je moe of ziek bent, is qi gong een methode om aan te sterken en weer fit te worden. Als je gezond bent, is het een prettige manier om vitaal te blijven. Qi gong kun je staand doen, maar ook zittend of liggend. Een bewuste ademhaling is cruciaal bij qi gong. Door de herhaling van zachte bewegingen die vertrekken vanuit jouw eigen stilte kun je de energie in je lichaam leren beheersen.

Qi gong en TCMA

Zowel in het eerste als in het tweede jaar staat qi gong op het rooster. Deze praktijklessen laten je kennismaken met de basis van de qi gong. Buiten de reguliere lessen, zijn ook extra lessen qi gong ingepland. De lessen worden gegeven door Rebekka Luthi, een autoriteit op het gebied van qi gong. Oorspronkelijk heeft zij lessen gevolgd bij Peter den Dekker en master Lam, later bij Ole Eskildsen.